21 Kasım 2016 Pazartesi

HTML5 de Site Yapısı ve Kodları

HTML5 in yapısında  kodlamanın  eskiden olduğu gibi div ile yapılmasının  devamı  şeklinde olup, yeni gelen etikeler ile daha da zenginlik kazanmıştır. Zaten arama motorları da  div ile düzenlenmiş sitelere öncelik vermektedir. Ayrıca kodlama daha az olduğundan sitenin yüklenmesi daha hızlı şekilde yapılmaktadır.

Aşağıda HTML5 e göre düzenlenmiş standart bir site yapısı verilmiş olup, kullanılan terimlerin açıklamaları yapılmıştır.

site.jpg-Hrml5 de site yapısı ve kodları-bloggelistirme.blogspot.com




Site yapısının html kodlarına aktarılması:

<div class="header"> </div>

<div class="nav"> </div>

 <div class="section">

    <div class="header_1"> </div>

 

    <div class="article"> </div>

 
    <div class="footer_1"> </div>

 
 </div>

<div class="aside"> </div>

<div class="footer"></div>

Site yapısında kullanılan terimlerin anlamları:

Header: Sitenin logosu ve sloganının yer aldığı başlık kısmıdır.
Nav: Menü alanı, içerik listesi ve menü bağlantıları için kullanılan alan. Açılımı navigasyondur.
Section: Bölüm, kısımlara ayrılmış anlamında kullanılır. İçinde başlıkları ve içerikleri olan birden çok divlerin yer aldığı kısım. 
Article: Bir makale, haber veya bir yorum alanı. Site içindeki metinsel içerik bu etiket içinde yer alır. Section etiketiyle beraber kullanılır.
Aside: Ana içerikten ayrı yüzeysel bağlantıları içeren kısım.Sayfanın sidebar olarak tanımlanan yan tarafında ki kısmıdır. Anketler, kategoriler ve arama kutusu için kullanılır.
Footer: Sayfanın altalanı. Telif hakları ve sayfanın yapım yılı gibi bilgler için kullanılır. Ticari sitelerde referans amaçlı da kullanılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder