3 Ağustos 2016 Çarşamba

Pokemon GO iOS Cihazlara Nasıl Yüklenir?

Pokemün go.jpg-Pokemon GO iOS Cihazlara Nasıl Yüklenir-bloggeliştirme.blogspot.com
Bazı oyun ve uygulamalar var ki ilk adımda sadece belli ülkelerin App Store mağazaları üzerinde indirilmeye açılıyorlar. İşte bu yazımızda da bu tür bölge kısıtlamasına sahip uygulama ve oyunları indirebilmek için izleyeceğiniz yoldan bahsedeceğiz.

Pokemon Go'yu Türkiye App Store hesabınız üzerinden mağazayı değiştirerek indirmeniz mümkün değil. Yeni bir Apple ID oluşturup ülke değiştirmeniz yeterli. 

iOS kullanıcılarıiçin durum biraz sıkıntılı gözüküyor. iOS için: App Store Avusturalya ya da 
Yeni Zelanda veya Kanada hesabı açarak indirebilirsiniz.


Yok ben hesapla uğraşamam direk indiririm derseniz: 

iOS için direkt uygulama linki : http://bc.vc/GCxAVyi 

Buradan indir deyince bir kaç onay kutusu geliyor ve ardından ana ekranda uygulama yüklemesi görünüyor. Oyunu açmaya çalışınca güvenilmeyen kaynak vs gibi bir uyarı veriyor. Onun için de Ayarlar-Genel-Profiller ve Aygıt Yönetimi kısmına giderek Pokemon GO için izin veriyoruz. 

Böylece hesapla falan uğraşmadan açılıyor.

Yada şu şekilde hesap açıp indirebilirsiniz :

1-TR hesap varsa çıkış yapınız. 
2-Bedava bir oyuna indir deyip hesap oluşturunuz. 
3-Kredi kartı seçeneğine none diyerek devam ediniz. 
4-Ülkeyi Amerika olarak seçiniz.

Bölge kısıtlamasına sahip iOS uygulamalarını mobil cihazlarımıza indirebilmek için App Store ülke değiştirme ya da iOS ülke değiştirme işlemi için bilgisayarımızda iTunes yazılımını kullanmamız gerekiyor.

Eğer önceden bilgisayarınızda iTunes yazılımını kullanıyorsanız ilk olarak mevcut iTunes hesabınızdan çıkış yapmanız gerekiyor. iTunes yazılımı açıldıktan sonra iPhone ülke değiştirme ya da iPad ülke değiştirme işlemleri için bilgisayarınızda çalışan iTunes içerisinden App Store bölümüne gidin. Bu bölüme gitmek için aşağıda ki resimde işaretlenen alana tıklayabilirsiniz:

Pokemon GO iOS Cihazlara Nasıl Yüklenir1.jpg-Pokemon GO iOS Cihazlara Nasıl Yüklenir-bloggeliştirme.blogspot.com


"Müzik" başlığına tıkladığınızda açılan menüden App Store'u seçerseniz App Store üzerindeki uygulamaların listelendiği pencereye gideceksiniz. Bu sayfada sayfayı en aşağıya kaydırın ve ülke bayrağının yer aldığı simgenin üzerine tıklayın, alternatif olarak "Ülkeyi değiştir" seçeneğine de tıklayabilirsiniz:



Pokemon GO iOS Cihazlara Nasıl Yüklenir2.jpg-Pokemon GO iOS Cihazlara Nasıl Yüklenir-bloggeliştirme.blogspot.com

Bu bağlantılara tıklayınca ülke seçimi yapacağız. Bu bölümde kulanmak istediğiniz uygulama ya da oyun hangi ülkede kullanıma açıksa onu seçebilirsiniz. Oyunlar genelde ilk adımda Yeni Zelanda (New Zealand), Amerika veya Kanada gibi ülkelerde kullanıma açılıyorlar. Uygulamalar ise Amerika üzerinde daha yaygın olarak ilk erişime açılıyorlar.

Ülke seçiminizi tamamladıktan sonra App Store ana sayfasına geri dönün ve ücretsiz bir uygulamayı ya da oyunu indirmeye çalışın. Ücretsiz bir uygulama veya oyunun indirme sayfasına gittiğinizde "Get" tuşuna tıklamanız yeterlidir.


Pokemon GO iOS Cihazlara Nasıl Yüklenir3.jpg-Pokemon GO iOS Cihazlara Nasıl Yüklenir-bloggeliştirme.blogspot.com


Bu tuşa tıkladığınızda iTunes sizden bir hesapla giriş yapmanızı isteyecek. Fakat burada mevcut hesabımızla giriş yapmak yerine yeni bir Apple kimliği yaratacağız.


Pokemon GO iOS Cihazlara Nasıl Yüklenir4.jpg-Pokemon GO iOS Cihazlara Nasıl Yüklenir-bloggeliştirme.blogspot.com


Apple kimliği oluşturmak için gerekli bilgileri girmek için kendinize yeni e-posta hesabı alabilirsiniz. Şifre oluştururken şifrenizin en az 8 karektere, bir büyük harfe, bir küçük harfe, bir sayıya sahip olduğuna, aynı karakterin 3 kere arka arkaya tekrar etmemesine ve boşluk kullanmamaya dikkat ediniz. Güvenlik sorularınızı seçiniz, diğer boşlukları doldurarak bir sonraki sayfaya geçiş yapınız.


Pokemon GO iOS Cihazlara Nasıl Yüklenir5.jpg-Pokemon GO iOS Cihazlara Nasıl Yüklenir-bloggeliştirme.blogspot.com


Ödeme yöntemi belirlediğiniz sayfada herhangi bir ödeme şekli seçmenize gerek yok. Bu nedenle sayfadaki "None" seçeneğinin seçili olduğuna emin olunuz. Fakat fatura adresi (Billing Adress) bilgilerini girmemiz gerekiyor. Bu adresin iTunes'a giriş yaptığımız ülke ile uyumlu olması gerekmekte. Kendinize geçerli bir adres oluşturmak için Fake Name Generator sitesinden faydalanabilir ve kendinize sahte bir kimlik, telefon numarası ve adres oluşturabilirsiniz. Bu bilgileri girerken dikkatli olmanız gerekiyor; çünkü girdiğiniz posta kodunun (zip code) seçtiğiniz şehirle uyumlu olması gerekmekte:

Fake Name Generator internet sitelerinin ihtiyaç duydukları kimlik ve adres gibi bilgileri gerçekle örtüşecek bir şekilde rastgele bir düzenle oluşturabilen bir sahte kimlik oluşturma servisi olarak tanımlanabilir.
Tamamen ücretsiz olarak yararlanabileceğiniz bir servis olan Fake Name Generator çalışmak için sadece internet bağlantısına ve güncel bir internet tarayıcısına ihtiyaç duyuyor. Bu sayede bilgisayarınıza herhangi bir program ya da eklenti yükleme derdinden kurtuluyorsunuz ve bilgisayarınızda güvenlik tehditleri oluşması riskinden kurtuluyorsunuz.
Fake Name Generator temel olarak yaptığınız seçimlere göre size detaylı kimlikler oluşturuyor. Cinsiyet, oluşturulacak kimlik isminin kök ülkesi ve ülke seçimi yapıldıktan sonra servis bu bilgilere göre bir isim, adres, telefon numarası, doğun tarihi, e-posta bilgileri, kredi kartı bilgileri gibi detaylı bilgileri oluşturuyor. Bu sayede internet sitelerine gerçek kimliklerinizi verme, rahatsız edici durumlarla karşılaşma derdinden kurtuluyorsunuz.

Pokemon GO iOS Cihazlara Nasıl Yüklenir6.jpg-Pokemon GO iOS Cihazlara Nasıl Yüklenir-bloggeliştirme.blogspot.com


Fake Name Generator'un size verdiği posta kodu kimlik bölümünün şu kısmında kırmızı ile işaretlenmiş alan içerisinde yer alıyor.

Pokemon GO iOS Cihazlara Nasıl Yüklenir7.jpg-Pokemon GO iOS Cihazlara Nasıl Yüklenir-bloggeliştirme.blogspot.com



Altı Yeşil ile çizili alan (FL) ise eyaletinizi belirtiyor. Deerfield Beach olarak göreceğiniz, posta kodunun solunda ki bölüm ise şehri ifade ediyor. iTunes'ta fatura bilgilerindeki "State" bölümünü seçerken yeşil ile altı çizilmiş kısımdaki bilgiyi kullanabilirsiniz. Fake Name Generator'un size verdiği eyalet ile posta kodunun eşleşip eşleşmediğini bu site üzerinden kontrol edebilir, eğer size verilen şehir ve posta kodu bulunamıyor veya uyuşmuyorsa Fake Name Generator'dan kendinize yeni bir kimlik oluşturabilirsiniz.

Yukarıdaki resimde yeşil ile işaretlediğimiz telefon numarasının ilk üç hanesini alan kodu olarak kullanacak, geri kalan bölümünü arada tire işareti olmadan telefon numarası olarak kullanacaksınız. Bütün bilgileri doğru girdiğinizde işlem tamamlanacak ve verdiğiniz e-posta adresine bir doğruılama postası gönderilecek. Bu postadaki verify bağlantısına tıklayarak Apple ID'niz ile giriş yapacağınız internet sitesine yönlenceksiniz. Apple ID'niz kendinize az önce Apple hesabı oluştururken kullandığınız e-posta adresi, zaten bu adres aşağıdaki resimde işaretli bulanıklaştırılmış alanda size gösteriliyor:

Pokemon GO iOS Cihazlara Nasıl Yüklenir8.jpg-Pokemon GO iOS Cihazlara Nasıl Yüklenir-bloggeliştirme.blogspot.com


E-posta adresinizi Apple ID bölümüne, şifrenizi password bölümüne girdikten sonra "Continue" tuşuna tıklayın ve doğrulama işlemini tamamlayın. 

Şimdi yeni oluşturduğunuz ve aktifleştirdiğiniz Apple ID'niz ile iTunes'a giriş yapabilir ve bölge kısıtlamalı uygulamaları indirmeye başlayabilirsiniz. 

Eğer önceden farklı bir Apple ID'ye sahipseniz kullandığınız Apple ID'niz'den çıkış yapmayı ve yenisiyle sisteme giriş yapmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder